Over ons

Samen op ontdekkingstocht door het bos van de elfen. Kinderen en ouders zijn van harte welkom om te snuffelen tussen fijn speelgoed in onze online boetiek ‘Het Elfenbos’.
Ontdek wat je kan en ga opzoek naar wat je graag wilt leren. Of het nou gaat om een baby die zijn voetjes ontdekt door het belletje in zijn slofje, je leert weven op een weefraam of je lol hebt in het samenspelen van een bordspel. Kinderen zijn op ontdekkingstocht om te groeien en wij, volwassenen, mogen ze daarbij de weg wijzen. En dat is precies waar we voor staan!

Wij zoeken speelgoed uit dat gemaakt is van natuurlijke materialen om de kinderen gewoon te maken om met duurzaamheid en eerlijk materiaal te spelen en te werken.
Naspelen van het dagelijkse leven of spannende gebeurtenissen, bekwamen in stoelen stapelen of in knikkeren, knutselen en tekenen of leven in je eigen fantasie-wereld. Speelgoed moet een hoge speelwaarde hebben. Het is de kunst om het juiste speelgoed aan te schaffen dat past bij uw kind.

Welke interesses heeft hij? Wat vindt hij moeilijk? Wat vindt hij leuk? Wat maakt hem nieuwsgierig en leergierig?
Aan ons te taak om kinderen te voorzien van speelgoed dat past. Algemeen speelgoed advies kunt u vinden in de speelgoedwijzer maar door echt te kijken naar uw kind kunt u nog beter een keus maken welk speelgoed een meerwaarde geeft bij de speelfase want spelen is leren. Natuurlijk leer je het meest als spelen leuk is en daarom zijn we altijd opzoek naar leuke eigentijdse speeltjes en hebbedingen die ervoor zorgen dat de kinderen aan de slag gaan en hun ontdekkingstocht starten.

Ons Speelgoed is op de website onderverdeeld in verschillende thema’s en kan gevonden worden op merk. Natuurlijk is specifiek speelgoed ook op te zoeken door het zoekveld te gebruiken. Meer informatie over kinderen en hun ontwikkeling in het spelen is te vinden onder de knop “Wat is Spelen”.

Het Elfenbos is gestart in het jaar 2000 en is een kleine maar gezellige winkel, de naam ‘Het Elfenbos’ is geïnspireerd door het verhaal ‘Elfje Twaalfje’ van Henk van der Molen en Martine Bijl.

Veel winkelplezier in onze onlineboetiek.

Geniet met ons mee met het prachtige verhaaltje van Martine Bijl over “Elfje Twaalfje”, klik op het filmpje en zet je geluid aan!

Het Team

Het team


 

Sandra
Sandra  heeft een onderwijsachtergrond. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht om later te werken in het Montessori en Jenaplan onderwijs. Ook de Vrije School heeft veel invloed gehad in haar kijk op kinderen. Buiten zijn in de moestuin, wandelen in het bos of  koken en bakken met haar kinderen (Jan, Mees en Eden) zijn haar favoriete bezigheden.
Bij het Elfenbos zorgt Sandra voor de klantenrelaties. Daarnaast onderhoudt ze met flair de leverancierscontacten en kiest ze de leukste en mooiste speelgoed collecties uit.

Teuni
Teuni is ons administratief wonder. Ze zorgt dat alles netjes is opgeruimd en is helemaal op de hoogte van de voorraad. Zij houdt van lezen, boetseren, wandelen, yoga en webwinkelen.
Teuni verzorgt bij Het Elfenbos de boekhouding en leidt de distributie in goede banen. Ze waakt over de voorraad, en doet er alles aan om de bestellingen binnen de kortste keren verzonden te krijgen

Gaby
Gaby studeerde af aan de fotovakschool. Ze is helemaal into het photoshoppen. Tot groot jolijt van haar zoons Damian en Kaj fotografeert zij graag haar jongens op het voetbalveld. Gaby doe je een ongelooflijk plezier met vakantie op een zonnig strand, volledig verzorgd. Vol energie en inspiratie keert ze dan daarna weer terug naar Het Elfenbos.
Bij Het Elfenbos zorgt Gaby er recent voor dat elk item met een mooie foto op de site verschijnt. Ze onderhoudt de contacten met de pers en zorgt dat jullie van alles op de hoogte zijn via onze sociale media.

Jan en Jan
Jan & Jan is het technische duo bij Het Elfenbos. Samen gek op gamen en websites bouwen.
Deze olijke twee hebben hun handen vol aan het beheren van de website. Gelukkig vinden ze altijd wel wat tijd voor andere leuke activiteiten, zoals zeilen en surfen, nieuwe uitvindingen bedenken en prototypes maken. We zijn blij met dit energieke stel.

 

Wij worden blij van:

 • Mooi duurzaam speelgoed
 • Een echte poppenmoeder aan de slag
 • Prachtig immitatiespel in de winkel
 • Een race circuit in werking
 • Creativiteit met het puntje van je tong uit je mond
 • Vrolijk samenspel

Je kunt van ons verwachten:

 • Wij ons best doen om je bestelling zo snel mogelijk te verwerken
 • Wij speelgoed leveren waar je echt mee kunt spelen
 • Wij streven naar een goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Ons assortiment Eigentijds maar ook tegelijk Tijdloos is
 • Ons speelgoed gemaakt is van duurzame materialen

We helpen je graag met:

 • Een cadeau versturen naar uw kleinkind of familie
 • Informatie over spelen en goed speelgoed
 • Het kiezen van speelgoed dat past bij je kind
 • Leuke ideeën om samen te knutselen, te koken en…
 • Zoeken naar specifieke wensen op speelgoed gebied
 • Het plaatsen van je bestelling