Algemene verkoopvoorwaarden

De volgende voorwaarden zijn opgesteld om de relatie tussen u als klant en Het Elfenbos te regelen wanneer u bij ons koopt.

Algemeen

Wij leveren ons speelgoed uit eigen voorraad. Als u een artikel heeft besteld, bevestigen wij dat via de site en via een e-mail. Per bestelling hanteren wij een minimumbedrag van € 10,- exclusief verzendkosten.

Productprijzen

Prijzen zijn in Euro (€). Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Het Elfenbos neemt geen verantwoordelijkheid voor verkeerde prijzen die berusten op een kennelijke schrijf, type- of zetfout. Prijswijzigingen voorbehouden. Alle artikelen blijven eigendom van Het Elfenbos totdat deze volledig zijn betaald.

Verzendkosten

Elke bestelling boven € 75,- wordt binnen Nederland zonder kosten aan u verzonden. Bij bestellingen t/m € 75,- brengt Het Elfenbos verzend- en administratiekosten in rekening a € 5,95. Het minimale bestelbedrag is € 10,-.

Voor alle verzendingen naar België bedragen de verzendkosten € 7,50 ongeacht de grootte van uw bestelling, met een minimum van € 10,-.

Het Elfenbos verstuurt via DPD of Post.nl.
In verband met het sparen van het milieu, recyclen wij pakketverpakkingen zoveel mogelijk bij het verzenden.

Levering

Uw bestelling trachten wij binnen 3 werkdagen na ontvangst van goedgekeurde betalingen te verzenden met de pakketdienst van DPD of Post.nl. U wordt per email bericht als het pakket verzonden wordt. De pakketdiensten bezorgt binnen Nederland over het algemeen op werkdagen binnen 24 uur. Post.nl bezorgen pakketten van dinsdag tot zaterdag, DPD van maandag tot vrijdag. Voor leveringen naar België moet u rekening houden met verzendtijd van minimaal 2 werkdagen. Bij verzendingen buiten Nederland / België zijn de verzendkosten en verzendtijd op aanvraag.

Uw bestelling zal worden bezorgd op het door u opgegeven adres bij het bestellen.

Kleine zendingen, die niet te kwetsbaar zijn, verstuurt Het Elfenbos eventueel in een enveloppe.

Accepteer nooit beschadigde pakketten, Het Elfenbos kan dan geen garantie meer geven. Het Elfenbos is niet aansprakelijk voor overschrijding van de aangegeven levertijden of verlies en/of beschadiging door DPD of Post.nl.

Betaling

Na een bestelling ontvangt u direct van ons een bevestiging per email met daarin een overzicht van de bestelling en het bestelnummer. Ook ontvangt u een bevestiging van onze beveiligde online kassa, met daarin de gegevens van uw betaling en hoe u dit heeft of wenst te voldoen.

Het Elfenbos accepteert de volgende betalingsmethoden:

Online betalingsmethoden via PAY.nl (met gebruik van Visa, Eurocard en iDeal ). Voor de afwikkeling van online betalingen is PAY.nl verantwoordelijk. Het Elfenbos kan slechts voor een eventuele tekortkoming in de nakoming daarvan aansprakelijk worden gehouden. Op uw rekeningafschrift zal de betaling onder de noemer Het Elfenbos komen. Via PAY.nl hebben wij of anderen, GEEN toegang tot uw kaart- of andere financiële gegevens, waarmee een zeer veilige betaling gewaarborgd is. Bij retourneren zullen wij u dan ook vragen naar uw rekeningnummer. Bij elke bestelling heeft PAY.nl het recht om uw kredietwaardigheid te onderzoeken. Het maximaal te betalen bedrag via de online betalingsmethode van Het Elfenbos is € 500,00.

U kunt het totaalbedrag ook overschrijven op onze Triodos rekening onder vermelding van uw bestelnummer en de naam die u heeft ingevoerd bij uw bestelling. (Dit in geval de betaler een andere naam draagt).

Retourneren

Het Elfenbos doet er alles aan om u een kwalitatief en aantrekkelijk product te leveren. Bent u om welke reden dan ook toch niet tevreden, dan kunt u het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Ruiling, vergoeding of terugname van artikelen kan daarna niet zondermeer plaatsvinden. De producten dienen ongebruikt te blijven en in staat van aankoop te verkeren (originele, onbeschadigde verpakking). U dient ervoor te zorgen dat het artikel in de originele verpakking verpakt is bij retourzending, de verzendkosten voor het retourneren komen voor uw eigen rekening. Wij nemen geen zendingen in ontvangst die niet volledig zijn gefrankeerd.
Retour zenden kan na overleg, u krijgt dan tevens het retour adres. Als Het Elfenbos het artikel heeft ontvangen en gecontroleerd, krijgt u uw betaling binnen 14 werkdagen teruggestort op uw rekening.
Indien u een (deels) verkeerde bestelling heeft ontvangen zal Het Elfenbos zorg dragen voor het verzenden van de juiste bestelling.

Uw privacy

Het Elfenbos respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor, dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestelling zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Uw gegevens zullen niet ter beschikking gesteld worden aan derden.
Het Elfenbos waardeert het vertrouwen dat u in ons stelt, en zullen alles in het werk stellen om uw persoonlijke informatie te beschermen.

Aansprakelijkheid

De inhoud van deze site is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Het Elfenbos kan echter niet uitsluiten dat informatie en prijzen niet juist en/of onvolledig is/zijn. Het Elfenbos is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op haar website.
Het Elfenbos kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.

Alle producten die in het assortiment van Het Elfenbos zijn opgenomen, voldoen aan de strenge CE eisen waaraan speelgoed moet voldoen. In geval van klachten kunt u zich altijd tot Het Elfenbos wenden, waarna wij contact zullen opnemen met de desbetreffende fabrikant. De aansprakelijkheid van de artikelen berust echter altijd bij de fabrikant. Het Elfenbos sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid voor problemen met deze artikelen uit.
Producten dienen gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn. Waarbij de leeftijdsaanduiding in acht genomen dient te worden.
Het Elfenbos is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van een vertraagde levering van de bestelling.
Het Elfenbos is niet aansprakelijk voor overschrijding van de aangegeven levertijden of verlies en/of beschadiging door/tijdens het vervoer door DPD of Post.nl.

CE keurmerk

Voor producten waarvoor een EU richtlijn volgens de “nieuwe aanpak” bestaat, geldt de verplichting van de CE-markering. Met de CE-markering geeft de producent aan dat het product voldoet aan de eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming, zoals gesteld in de van toepassing zijnde EU richtlijnen. Producten zonder CE-markering mogen niet worden verhandeld op de Europese markt, ook al voldoen ze aan de eisen. Ook producten die buiten de EU zijn gemaakt, moeten voorzien zijn van een CE-markering alvorens ze worden toegelaten tot de Europese markt. Eigenlijk is de CE-markering een soort paspoort om toegelaten te worden tot de markt. De CE-markering geeft alleen aan dat het product aan de gestelde minimumeisen voldoet en is daarom geen kwaliteitskeurmerk. Een speelgoedvlieger die voldoet aan de CE-markering voldoet aan de basisveiligheidseisen, maar hoeft niet per se goed te werken/ vliegen en is ook niet uitzonderlijk veilig. De CE-markering mag niet worden aangebracht op producten waarvoor dit niet wettelijk verplicht is gesteld.
Het CE-teken is dus geen kwaliteitskeurmerk, maar een verklaring van overeenstemming met de wet.

Meer over het CE keurmerk kunt u lezen op www.keurmerk.nl

De Europese Unie heeft diverse richtlijnen uitgevaardigd, ook voor consumentenproducten. Deze richtlijnen moeten door de lidstaten worden opgenomen in de nationale wetgeving. Producten die aan een EU richtlijn voldoen zijn voorzien van het CE-merkteken. De betekenis van het CE-merk is: “dit product voldoet aan de wet”. Het Handboek ontwerpen van veilige producten (Van Aken et al., Uitgeverij Lemma, 1996, ISBN 90-5189-566-6) vat de kern van de regeling als volgt samen.

Overig

Indien U bij Het Elfenbos bestelt, gaat U akkoord met de door ons gehanteerde verkoopvoorwaarden. Op alle door ons gesloten overeenkomsten en daaruit voortvloeiende geschillen is Nederlands recht van toepassing.

Het Elfenbos streeft naar tevreden klanten. Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben dan worden we hier graag van op de hoogte gebracht.

Copyright- Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Het Elfenbos.

Voordat u bestelt dient u kennis te nemen van de actuele koopvoorwaarden die hier op onze pagina toegankelijk zijn. Neem met Het Elfenbos contact op via [email protected] of telefoonnummer 0180 – 55 73 15 als u nog vragen heeft.

Het Elfenbos V.O.F. is gevestigd te Barendrecht en is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 39070324.

Versie 10-2023, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.