Likschelpen

Nog even nagenieten van de zomer? Hier dan een recept voor het maken van Likschelpen.

250 g Suiker
100 g Water
50 g Glucosestroop
Natuurlijke aroma
Vloeibare natuurlijke kleurstof

Maak de schelpen goed schoon en droog ze 10 minuten in een, op 180 graden, voorverwarmde oven.
Breng de suiker en het water aan de kook in een pan met een dikke bodem. Voeg de glycosestroop toe en laat dit doorkoken. Voeg het aroma en de kleurstof toe bij 120 graden. Laat op hoog vuur verder koken tot 155 graden. Dompel de bodem van de pan in ijskoud water om het koken te stoppen. Giet de massa direct over in de schelpen en laat ze afkoelen.
Veel plezier

21.09.2014 likschelpen

About Sandra

Sandra heeft een onderwijsachtergrond. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht om later te werken in het Montessori en Jenaplan onderwijs. Ook de Vrije School heeft veel invloed gehad in de kijk op kinderen. Buiten zijn in de moestuin, wandelen in het bos of koken en bakken met haar kinderen (Jan, Mees en Eden) zijn haar favoriete bezigheden. Bij het Elfenbos zorgt Sandra voor de klantenrelaties. Daarnaast volgt ze met flair de leverancierscontacten op en kiest ze de leukste en mooiste collecties uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *