Knuffelkaartjes

Wat zijn knuffelkaartjes?
De 52 kleurige kaartjes uit de set zijn voorzien van speelse mannetjes en vrouwtjes, een kernwoord en een kort zinnetje. Alle tekeningen en teksten zijn positief van opzet en nodigen uit tot een gesprek. Aandacht gericht voor alleen het kind dat het kaartje kiest, als steuntje in de rug of gewoon een knuffeltje tussendoor of voor het slapen gaan.
Deze kaartjes zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Leg de kaartjes op zijn kop en kies in alle rust een kaartje.

Een voorbeeld: ‘zingen’ Zing eens een liedje. Misschien zingt uw kind graag of juist helemaal niet. Misschien kan het iets over zingen op school of vertellen hoe het zich voelt als hij/zij zingt.

Ander voorbeeld is ‘wijsheid’ Wees is de wijste. Voelt het kind zich de wijste of juist niet. Vindt u dat het kind de wijste moet zijn. Wat vindt uw kind daar eigenlijk zelf van? Is het moeilijk om de wijste te zijn. Misschien kan het kind hulp gebruiken om de sterker te worden of hoeft het helemaal niet de wijste te zijn.
De kaartjes kunnen thuis, op school en in de hulpverleng gebruikt worden.

In het knuffelboek zijn alle 52 tekeningen uit de kaartenset vergroot in zwart-wit en zijn te gebruiken als kleurplaat. Op de pagina ernaast staan een viertal vragen die betrekking hebben op het afgebeelde onderwerp. Het werkboekje kan hulp bieden bij het stellen van vragen of een fijne verwerking zijn van het gesprek.

Voor ouders, opvoerders en hulpverleners een mooi en speels hulpmiddel om het kind beter te leren kennen en begrijpen.
Veel plezier en aandacht.

knuffelboekje fb 2015

About Sandra

Sandra heeft een onderwijsachtergrond. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht om later te werken in het Montessori en Jenaplan onderwijs. Ook de Vrije School heeft veel invloed gehad in de kijk op kinderen. Buiten zijn in de moestuin, wandelen in het bos of koken en bakken met haar kinderen (Jan, Mees en Eden) zijn haar favoriete bezigheden. Bij het Elfenbos zorgt Sandra voor de klantenrelaties. Daarnaast volgt ze met flair de leverancierscontacten op en kiest ze de leukste en mooiste collecties uit.

5 thoughts on “Knuffelkaartjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *