De lol van de ‘schoen zetten’

Zonder je schoen zetten is het Sint Nicolaas feest niet compleet, maar waarom?

Eigenlijk begint het feest al voordat de Sint in het land aankomt. Er worden nachtjes geteld door de kinderen, de seizoentafel wordt klaar gemaakt en de hulp Sinten en hulp Pieten verzamelen zoveel mogelijk informatie over waar de harten van de kinderen sneller van gaan kloppen. Voor hun is de voorpret niet minder want er wordt al volop nagedacht over passende cadeautjes en inkopen gedaan.
Maar wat maakt de schoen zetten nou eigenlijk z’n onmisbaar factor? Na wat rond vragen, krijgen we een aardig beeld. De spanning maar vooral de verrassing is een grote drijfveer. Zou de Sint komen…..? Zou die mij niet overslaan? Wat zou hij voor mij meebrengen?
Er worden prachtige tekeningen gemaakt, liedjes gezongen en natuurlijk staat er een bakje met water, een wortel en wat hooi klaar voor het paard. Zou de Sint echt komen en wanneer? Als ik nou wakker blijf, kan ik hem misschien zien…. Helaas lukt dat over het algemeen niet, maar vroeg opstaan wel! En dan daar het heerlijke moment als er iets in de schoen zit.
Eigenlijk maakt het niet uit wat…. als er maar iets in zit! Pepernoten, chocolade letter, misschien een klein grappig cadeautje, een cadeautje wat je in je zak mee kan nemen om tekens even naar kan kijken.
Sint kwam vannacht bij mij langs!

sint fb 2015

About Sandra

Sandra heeft een onderwijsachtergrond. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht om later te werken in het Montessori en Jenaplan onderwijs. Ook de Vrije School heeft veel invloed gehad in de kijk op kinderen. Buiten zijn in de moestuin, wandelen in het bos of koken en bakken met haar kinderen (Jan, Mees en Eden) zijn haar favoriete bezigheden. Bij het Elfenbos zorgt Sandra voor de klantenrelaties. Daarnaast volgt ze met flair de leverancierscontacten op en kiest ze de leukste en mooiste collecties uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *