Speculaascupcakes met witte chocolade ganache

Maak het cakebeslag, volgens eigen recept of in verband met Sinterklaas-stress volgens het pak, en voeg een ruime eetlepel speculaaskruiden toe. Tijdens het bakken, maak je de witte chocoladeganache. Daarvoor gebruik je 2 delen chocolade op 1 deel slagroom, bijvoorbeeld 100 ml slagroom en 200 gram witte chocolade. Verwarm de slagroom in een pannetje en hak ondertussen de chocolade fijn. Als de slagroom heet is, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocoladesnippers toe. Goed roeren met een houten lepel en af laten koelen in de koelkast. Als de ganache afgekoeld is, maar nog niet heel stevig, kun je het mixen voor extra luchtigheid. Daarna met een spuitzak op de cakejes spuiten, versieren met mini-pepernootjes of amandelsnippers en je bent klaar voor een heerlijk avondje! Nog wel even bewaren tot morgen dus, dat moet in de koelkast ivm de slagroom. Doe de cakejes in een luchtdichte doos om uitdrogen te voorkomen. Fijne avond morgen!

En wil je kerstcakejes maken met de kindjes, maar had je nog geen schortje of bakkermuts? In de afdeling knutselen vind je er een die je zelf kan versieren met textielkrijtjes. Leuk voor in de kerstvakantie!

4 12 2013 sint nicolaas cupcakes

About Sandra

Sandra heeft een onderwijsachtergrond. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht om later te werken in het Montessori en Jenaplan onderwijs. Ook de Vrije School heeft veel invloed gehad in de kijk op kinderen. Buiten zijn in de moestuin, wandelen in het bos of koken en bakken met haar kinderen (Jan, Mees en Eden) zijn haar favoriete bezigheden. Bij het Elfenbos zorgt Sandra voor de klantenrelaties. Daarnaast volgt ze met flair de leverancierscontacten op en kiest ze de leukste en mooiste collecties uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *